PDA

View Full Version : Anybody had to change out their clusters?



McGuyver_3
09-12-2007, 01:34 PM
long story short i damaged my cluster. I ordered 1 off of ebay and now i need some help. Although i am still waiting on the part and have spoken to joe about it i would like to know if anyone has swapped one out and what the proces involves
Thanks in advance

Xerox
09-12-2007, 01:40 PM
check your PM.

Skarbro
09-12-2007, 02:05 PM
Does this help?

http://www.mazda3forums.com/index.php?topic=26798.0

MPS
09-12-2007, 02:25 PM
ill tell you now you will need 2 keys to reprogram

McGuyver_3
09-12-2007, 02:28 PM
check your PM.

replied


Does this help?

http://www.mazda3forums.com/index.php?topic=26798.0

I am well aware of how to remove it but am unsure of how to program it when swapped


ill tell you now you will need 2 keys to reprogram

Thats what i got

MPS
09-12-2007, 02:32 PM
umm i think its like doing the flip key but im not sure if you will need the original key from that cluster
see what the dealer wants for that job
also call Jeff @ Lock down
and worst come to worst i have a buddy that can download ur old cluster dump and put it on the new one

McGuyver_3
09-12-2007, 02:34 PM
aight sounds good just wanted to know if people have done this before and if they were successful

MPS
09-12-2007, 02:36 PM
its been done
its just the price ppl pay
i think with the mazda if you dont have the 2 keys that belong to this cluster only way is to have dealer do there computer trick or my buddy

Skarbro
09-12-2007, 03:23 PM
I'll check the shop manual. The procedure should be in there.

Xerox
09-12-2007, 03:46 PM
I'll check the shop manual. The procedure should be in there.

The CD or do you have a book?

Skarbro
09-12-2007, 04:00 PM
I have the (phonebook sized) books.

Skarbro
09-12-2007, 07:27 PM
I found the info. Will upload pics tonight.

Skarbro
09-12-2007, 08:36 PM
Here you go:

http://img245.imageshack.us/img245/9803/dsc00323jk6.th.jpg (http://img245.imageshack.us/my.php?image=dsc00323jk6.jpg) http://img245.imageshack.us/img245/597/dsc00324ec9.th.jpg (http://img245.imageshack.us/my.php?image=dsc00324ec9.jpg) http://img239.imageshack.us/img239/3847/dsc00325ro3.th.jpg (http://img239.imageshack.us/my.php?image=dsc00325ro3.jpg) http://img245.imageshack.us/img245/9544/dsc00326ii4.th.jpg (http://img245.imageshack.us/my.php?image=dsc00326ii4.jpg) http://img394.imageshack.us/img394/1819/dsc00327lh3.th.jpg (http://img394.imageshack.us/my.php?image=dsc00327lh3.jpg) http://img245.imageshack.us/img245/8342/dsc00328tk4.th.jpg (http://img245.imageshack.us/my.php?image=dsc00328tk4.jpg)

Xerox
09-12-2007, 10:05 PM
Here you go:


Cool. I found it too!
Is that book from Mazda or something like Haynes?

Skarbro
09-12-2007, 10:21 PM
It's the Mazda shop manual. It covers every bolt in the car. I always get the factory shop manuals with my cars. :)

McGuyver_3
09-13-2007, 12:48 AM
ooo thank you that is great

Xerox check PM

McGuyver_3
09-14-2007, 04:04 PM
thanks for all the input i think i found what i needed

Skarbro
09-14-2007, 04:11 PM
thanks for all the input i think i found what i needed
Cool. I'll be contacting you soon to arrange a day for you to help me get the other project done! :)

McGuyver_3
09-14-2007, 05:57 PM
i suppose the drl mod :) yes it shall be done you let me know

MajesticBlueNTO
09-14-2007, 09:35 PM
long story short i damaged my cluster. I ordered 1 off of ebay and now i need some help. Although i am still waiting on the part and have spoken to joe about it i would like to know if anyone has swapped one out and what the proces involves
Thanks in advance

you will have to take it into the dealership to have the cluster/PATS/ECU programmed with their WDS.

you can swap the cluster yourself, but the car won't start.

McGuyver_3
09-14-2007, 09:40 PM
they are not making this easy for me lol i guess mot it is